ALTAN

INFORMATION TIL ETAGEBOLIGER

Vedligehold

Da din bolig blev færdigmeldt, modtog du en beboervejledning om, hvordan du kan vedligeholde dit nye badeværelse, altan mv.

Til orientering ligger beboervejledningen på mit3b på 3b’s hjemmeside, hvor du kan logge ind og finde de nye produkter mv. opdelt i kategorier – denne vejledning vil blive opdateret løbende efter behov – papirversionen opdateres ikke.

Altan

Altanerne i højblokkene er blevet algeafrenset, malet og der er blevet lagt nyt trægulv og skiftet altanfronter. Desuden er der opsat stikkontakt. I Malurthaven er der kommet nyt altantag på 3. sal.

De nye altaner er uderum, som de altid har været. Så der vil stadig kunne komme regn ind på altanen. Den er oprindelig konstrueret, så den ikke er helt tæt, og det er ikke noget, der bliver ændret ved byggesagen.
Du kan læse mere om altaner her

El-tavler

Der er monteret nye el-tavler med automatsikringer inkl. nyt HPFI-relæ. Selvstændige hybler har fået nye tavler. Automatsikringer kan ikke overbelastes uden at relæet slår fra. Du kan derfor opleve at relæet slår fra oftere, end ved den gamle type sikringer, hvor det kan have været muligt at overbelaste til en vis grad.

Standard el-tavle er udført med 4 sikringsgrupper:

2 grupper til lys (1-polet)

1 gruppe til vaskemaskine/tørretumbler/ventilation (3-polet 10A/13A)

1 gruppe til komfur (3-polet 16A)

Opvaskemaskine skal, jf. Driftens retningslinjer, have sin egen gruppe. Det er beboerens eget ansvar, at der er etableret en selvstændig gruppe, hvis man har opvaskemaskine. Byg-gesagen monterer kun ekstra gruppe til opvaskemaskine (1-polet eller 3-polet), hvis dette var monteret i den gamle el-tavle.

Se i øvrigt “Brug og vedligeholdelse af boligen” side 6.

Gulv i badeværelser

I de renoverede badeværelser bliver der etableret fald på gulvet på mellem 30 og 40 mm fra overkant på gulvet i gangen, til overkant af afløb i brusenichen. Dette fald er fordelt, så der er størst fald i brusenichen (15-20 mm) og der er ved indgang til bruseniche en yderligere kant på 10mm. I resten af badeværelset er der et svagt fald fra de omgivende vægge på 5-10mm. Sammenlagt giver det et fald på mellem 30 og 40mm.

Hvis der er vand på gulvet, løber det altså fra væggene til et punkt ved indgang til brusenichen, og derfra til afløbet. Men da der kun er tale om svagt fald på gulvet i rummet uden for brusenichen, vil der gå lidt tid før en eventuel vandansamling forsvinder helt og det anbefales derfor at aftørre/svabe fliserne.

Det anbefales så vidt muligt at holde vandet inden for brusenichen. Efter bad bør gulvet i brusenichen tørres af med en svaber og evt. en klud.

Fuger bør jævnligt aftørres med et egnet rengøringsmiddel.

Se i øvrigt “Brug og vedligeholdelse af boligen” side 30-43.